Het vermiste drakenei

Geschreven door Randey Kuiper (7 jaar)Op drakeneiland woonde een draak met een hele dikke buik. Na een paar dagen kreeg de draak buikpijn en ging in haar hol tussen de bergen en rotsen liggen op een zacht bedje van mos en bladeren. Die had zij gezocht in de bossen om een mooi nest van te bouwen.
Want er zou over een paar dagen een ei komen. En dat ei moest ze in een nest gaan uitbroeden. Elke dag lag ze te slapen in dat nest, maar er kwam niks. Tot op een dag ze wakker werd en rondjes ging lopen in haar nest en ei kwam dacht ze. En ja hoor daar lag een mooi ei met spikkels. Ze was heel blij en wilde het aan iedereen vertellen. Maar moest ze dat we doen. Straks weet iedereen waar mijn ei ligt en dan ben ik het straks kwijt.
Na 2 dagen moest ze toch wat gaan eten, en ze ging op zoek. Het ei bleef in het grote nest achter. Toen ze terug kwam was het ei weg.
Help help riep ze mijn ei is verdwenen. Maar niemand hoorde haar. Ze ging overal zoeken, maar vond het niet. Ze was heel erg verdrietig. Ze stond in de opening van haar hol en vroeg aan de vogels of die haar wilde helpen. Dat wilde ze wel, maar hoe ziet het ei eruit vroeg een vogel aan haar. Het is groen met paarse stippen. Maar zei ze het kan na een paar dagen verkleuren. En dan weet ik niet in welke kleur.
De vogels gingen zoeken maar niemand vond het ei. Ze hadden het hele eiland gehad, ze vroegen het aan de schildpadden omdat die in het water konden zoeken. Maar ook daar geen ei. Aan de andere kant van het eiland woonde een dwerg die weet altijd alles en heeft de meest mooi schatten van het eiland. Daar ging de draak heen om te vragen of die weet waar het ei is. De dwerg denkt diep na en zegt misschien is het vermist. We moeten gaan zoeken, maar waar. Eerst maar eens naar je nest, eens kijken of we iets kunnen vinden. En dat deden ze. In het nest was het warm en mooi. Het lekkere zachte mos was fel groen geworden. Het drakenei lag er niet. Maar het was haar eerste ei en de dwerg zei. Een drakenei moet ik een nest met een hoge rand liggen, omdat drakeneieren kunnen wegrollen. Aan de andere kant van het drakennest is een gang die naar beneden loopt. De dwerg ging ook naar beneden en daar lag een bibberend ei, de dwerg was te klein om het naar boven te brengen dus pakte hij een touw en deed dit om het ei. Het touw deed hij naar boven en vroeg de draak er aan te trekken maar wel voorzichtig andere gaat het ei kapot.
Toen het ei eenmaal weer boven was kom de draak er weer op broeden. Maar denk erom zei de draak het ei kan rollen. Voor je het weet is het weer vermist. De draak was heel blij en bedankte de dwerg. Na drie weken hard broeden begon het ei heel erg te bewegen en er kwam een klein draakje uit. Het draakje schopte de stukje van zijn ei naar beneden en ging lekker dicht tegen zijn mamma aan zitten. Het ei had al een avontuur mee gemaakt maar wat zou er allemaal gaan gebeuren met het draakje zelf op drakeneiland?