Door David Korsuize

Harry Potter is gestopt, maar de volgende hype - die in 2006 begon - gaat gelukkig verder. Drakeneiland deel 3 is uitgekomen, maar maakt dit boek ook weer de verwachtingen waar?

Het verhaal begint al meteen met ellende, Jakko vindt het lichaam van een man op het drijfzand. Als hij teruggaat, en het nieuwtje overal bekend wordt, denkt Jakko een held te kunnen worden, hij mag vast wel mee om de man te redden voor hij door het zand zakt, toch? Hij heeft hem immers gevonden!

Maar nee, hier begint de ellende al, de rest neemt de taak op zich en gaat op onderzoek uit. De man komt uiteindelijk terecht, maar tot Jakko's verbazing probeert de Man macht over Drakeneiland te krijgen. En iedereen lijkt gehersenspoeld en achter hem aan te lopen. Want is het soms meneer Papadoupolos, die komt kijken of alles goed gaat? Straks komt hij Drakeneiland opdoeken...

Rood heeft indrukwekkende gegevens gezocht, een Man die kinderen minacht en doet of het kleuters zijn, of ze zelf niet kunnen denken,en hoe de Parlevinkers reageren is een spiegel op Nederlandse Kippen-Zonder-Kop-Politiek. Maar het beste gegeven is dat van Jakko. Toch wel psychologisch, zo noem je dat toch? Jakko wil van het begin van het verhaal af aan een held zijn, de Man redden, en dat gegeven keert steeds weer terug, en aan het einde komt alles samen, alle kleine eindjes worden afgewerkt.
Met een waanzinnig spannend einde sluit Lydia Rood ook deel 3 met succes af. En of het goed met Jakko afloopt? Tja, het loopt niet met iedereen goed af... Je zult het toch echt zelf moeten lezen!